1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Πετρέλαιο
  4. Energy Money Conference 2012
Energy Money Conference 2012

Energy Money Conference 2012

0

H Ethos Media S.A., διοργανώτρια εταιρεία των καταξιωμένων επιχειρηματικών συνεδρίων Money Conferences, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Energy Money Conference την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λεωφόρος Συγγρού 103-105).


Το φετινό συνέδριο με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ: Κόμβος για την Ενεργειακή Αυτονομία της Ευρώπης», πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Στο συνέδριο Energy Money Conference 2012 εξειδικευμένοι ομιλητές από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, θα εξετάσουν και θα αναλύσουν το φλέγον ζήτημα των ενεργειακών επενδύσεων στην χώρα μας, το οποίο συνδέεται άμεσα με την συντελούμενη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις σημαντικές εξελίξεις και δυνατότητες της ενεργειακής αγοράς οι οποίες μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα σε χώρα – κλειδί για την ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης.


Από το καλοκαίρι του 2011, και με την ψήφιση του Νόμου 4001, ο σχεδιασμός της ενεργειακής πολιτικής της χώρας μας οριοθετείται από ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο αφορά στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και στην ενσωμάτωση στο Δίκαιο της χώρας μας του τρίτου ενεργειακού πακέτου της Ε.Ε. Παράλληλα, σημαντικές είναι οι εξελίξεις για τα μεγάλα ενεργειακά project αποκρατικοποιήσεων, τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και τις διαδικασίες προσέλκυσης επενδύσεων εντοπισμού και αξιοποίησης κοιτασμάτων Υδρογοναναθράκων, που είτε τρέχουν είτε έχουν αναγγελθεί. Στο πλαίσιο αυτό, η Eλλάδα έχει τη δυναμική να εξελιχθεί σε ένα ένα ισχυρό πόλο παραγωγής, μεταφοράς και εξαγωγών ενέργειας, γεγονός που θα συμβάλλει αποφασιστικά τόσο στο ενεργειακό της ισοζύγιο, όσο και μεσοπρόθεσμα στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.