1. Home
  2. Συνεντεύξεις
  3. M. Mανιουδάκη: Ο όμιλος κατασκευάζει το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο στη χώρα μας
M. Mανιουδάκη: Ο όμιλος κατασκευάζει το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο στη χώρα μας

M. Mανιουδάκη: Ο όμιλος κατασκευάζει το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο στη χώρα μας

0

Η αντιπρόεδρος του ομίλου «Μπίμπα», κα. Μαριλένα Μανιουδάκη, σε συνέντευξή της στο «Energy in» μας ενημερώνει για το γιγάντιο έργο της εταιρείας της στο χώρο της ηλιακής ενέργειας και τονίζει τη μεγάλη απόδοση για τους μετόχους – μεριδιούχους που θα έχει το  «Helios -Hellas 2» που βρίσκεται στην πορεία υλοποίησης.

 

Κα. Μανιούδακη γνωρίζουμε ότι ο όμιλος «Μπίμπας» ηγείται, καινοτομεί και κατασκευάζει τη μεγαλύτερη ηλιοθερμική φωτοβολταϊκή μονάδα της Ελλάδος;

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι η ηλιοθερμία είναι η ενεργειακή επανάσταση του αιώνα μας. Ο όμιλος «Μπίμπας» είναι ο κορυφαίος ενεργειακός όμιλος της Ελλάδος στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και  έχει υπό αδειοδότηση 350 φωτοβολταϊκούς σταθμούς, 20 ηλιοθερμικούς και δεκάδες αιολικά μεσαίας εμβέλειας. Ναυαρχίδα του ομίλου μας είναι η ηλιοθερμική μονάδα «Helios -Hellas 2», το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας μας, στην εθνική οδό Αθηνών –Θεσσαλονίκης (39ο χιλιόμετρο). Πέρα από αυτό, ο όμιλος βρίσκεται ήδη στο στάδιο εξαγορών/μισθώσεων για εκτάσεις 15.000 στρεμμάτων συνολικά σε περιοχές Αττικής-Βοιωτίας-Κορινθίας για την εγκατάσταση ηλιοθερμικών/φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Πρόσφατα είδαμε  να προβάλλεται το «HeliosHellas 2» διεθνώς σε ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters. Πώς προέκυψε αυτό;

Το «Helios-Hellas 2» είναι το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό, φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας μας και το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο, το οποίο θα δημιουργηθεί στη περιοχή του Αυλώνα Αττικής σε έκταση 2.000 στρεμμάτων, φτάνοντας σε συνολική ισχύ τα 100 MW. Ενα τέτοιο έργο, ιδιαίτερα κατά την δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας αποτελεί  στην ουσία έργο εθνικού αναπτυξιακού χαρακτήρα και δύναται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το ενεργειακό παρόν και μέλλον της Ελλάδας. Αλλωστε παγκοσμίως παρατηρείται μια εντυπωσιακή στροφή προς τις ΑΠΕ, ενώ η χώρα μας, παρά τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, ακολουθεί ως ουραγός, ενώ θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί.

Μιλάτε για εταιρία συμμετοχών, έναν πρωτότυπο τρόπο επένδυσης που εφαρμόζει ο όμιλος «Μπίμπας»;

Ακριβώς. Ο όμιλός μας έχει δημιουργήσει ένα εντελώς νέο μοντέλο επενδύσεων στην Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος «Helios-Hellas 2» μπορεί  να συμμετέχει με το ποσό των 50.000 ευρώ και να εξασφαλίσει ετήσια έσοδα μέχρι και 26.380 ευρώ μικτά και κυρίως εξασφαλισμένα έσοδα για τα επόμενα 25  χρόνια που αγγίζουν τα 659.500 ευρώ.

Γιατί κάποιος να επενδύσει στο πρόγραμμα «Helios-Hellas 2»;

Γιατί είναι η μόνη ασφαλής και εγγυημένη επένδυση που υπάρχει στη χώρας μας. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι η πρώτη ύλη είναι εντελώς δωρεάν και ότι έχουμε ένα προπωλημένο προϊόν για 25 ολόκληρα χρόνια, καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει πιο κερδοφόρα και ελπιδοφόρα επένδυση από την ηλιοθερμικη.

Γιατί να εμπιστευτούμε τον όμιλο «Μπίμπας»;

Τα  χρήματα των επενδυτών μένουν αποταμιευμένα σε λογαριασμούς τραπεζικών ιδρυμάτων και εκταμιεύονται μόνον στο στάδιο υλοποίησης του έργου βάση ειδικού χρονοδιαγράμματος που ελέγχει ο φορέας επενδύσεων της χώρας μας.

Ποιο είναι το νέο επιχειρηματικό μοντέλο του ομίλου «Μπίμπας»;

Ο όμιλος «Μπίμπας» καινοτομεί και επαναστατεί επενδύοντας στην πιο σύγχρονη τεχνολογία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ηλιοθερμία. Δίνεται έμφαση στην συμμετοχή, δημιουργεί σύγχρονα συμμετοχικά προγράμματα προσφέροντας την ευκαιρία επένδυσης κεφαλαίου με αποδόσεις που δεν συγκρίνονται με  καμία άλλη εναλλακτική επένδυση, που βασίζεται σε παρωχημένα και χρεοκοπημένα μοντέλα. Η ηλιοθερμία και η συμμετοχή είναι το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά και του πλανήτη ολόκληρου. Το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας καθίσταται πλέον ελπιδοφόρο.