1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Πετρέλαιο
  4. Αναβάθμιση της δυναμικής του Leviathan
Αναβάθμιση της δυναμικής του Leviathan

Αναβάθμιση της δυναμικής του Leviathan

0

To ισραηλινό κοίτασμα φυσικού αερίου Λεβιάθαν κρύβει μεγαλύτερα αποθέματα από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί, καθώς αναβαθμίστηκαν τα αποδεδειγμένα αποθέματα από τα 18 τρις. κ.π. σε 18,9 τρις. κ.π., με βάση τα νεότερα δεδομένα.


oil rigΑντίστοιχα, τα πιθανά διαθέσιμα αποθέματα αναβαθμίστηκαν από τα 21 τρις. κ.π. σε 24 τρις. κ.π. και τα αποθέματα υγρών υδρογονανθράκων αυξήθηκαν κατά 54% στα 34 εκατ. βαρέλια.


Όπως δήλωσε η διοίκηση της Ratio Oil Exploration, «το πιο σημαντικό είναι η αύξηση των αποθεμάτων αερίου από τα 16 τρις. κ.π. αρχικά σε σχεδόν 19 τρις. κ.π. σήμερα, αντισταθμίζοντας έτσι τις πρόσφατες απογοητεύσεις από ορισμένες άγονες γεωτρήσεις. Εμείς δεν περιμένουμε την τελική πρόταση της επιτροπής Τζέμαχ για να υπογράψουμε συμβόλαια εξαγωγής αερίου ώστε να χρηματοδοτήσουμε τις τεράστιες επενδύσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη του κοιτάσματος».


Από την πλευρά του, ο διευθύνοντας της Delek Drilling, Γιόσι Άμπου, τόνισε ότι «τα ανώτατα πιθανά αποθέματα του Λεβιάθαν αυξήθηκαν σημαντικά και η σημερινή προσθήκη των υγρών υδρογονανθράκων αξίζει πολλά χρήματα και είναι κάτι που δεν προσέχει πάντοτε η αγορά».


Τέλος, ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ, δήλωσε τα εξής: «Συγχαίρω τις εταιρείες για τα ευχάριστα νέα και για τις πρόσθετες ανακαλύψεις στο κοίτασμα Λεβιάθαν, το οποίο είναι σημαντικό για την αγορά φυσικού αερίου. Η αύξηση των αποθεμάτων θα επιτρέψει την προμήθεια περισσότερου αερίου στην εγχώρια αγορά, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει και τις εξαγωγές, αυξάνοντας τα κρατικά έσοδα, ώστε να γίνουν επενδύσεις στην εκπαίδευση, την υγεία και άλλους τομείς».