1. Home
  2. Νέα
  3. Συμμετοχή της Axion Energy στην “Building Green 2013”
Συμμετοχή της Axion Energy στην “Building Green 2013”

Συμμετοχή της Axion Energy στην “Building Green 2013”

0

Η AXION Energy A.E., πιστή στη στρατηγική της εξωστρεφούς ενημέρωσης, μέσω της συμμετοχής σε Ειδικού Θεματικού Χαρακτήρα Εμπορικές Εκθέσεις, συμμετείχε στην «BUILDING GREEN 2013», που διοργανώθηκε στο «M.E.C. EXPO CENTER Παιανίας», από 4 έως 6 Οκτωβρίου 2013.


GΠερισσότεροι από 800 ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της εταιρείας στους τομείς της Εμπορίας και Διαχείρισης Πηγών Ενέργειας, καθώς και Ενεργειακής Αναβάθμισης και Επισκόπησης Κτιρίων.
Παράλληλα με την έκθεση, έλαβε χώρα το Διεθνές Συνέδριο «ECO BUILDING 2013», στο οποίο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης, παρέθεσε, σε ξεχωριστή ενότητα, ομιλία αναφορικά με τις νέες προκλήσεις και προοπτικές για τις Α.Π.Ε. με την ενσωμάτωση σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις της «Τεχνολογίας Υδρογόνου», παρουσιάζοντας μάλιστα και σχετική τεχνο-οικονομική μελέτη εφαρμογής.


Στην ομιλία του ο κ. Αξιώτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Η επιδίωξη της συνεχούς εξέλιξης στη σημερινή εποχή, λόγω της μεγάλης αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού διογκώνει -με εντυπωσιακό ρυθμό- τις ενεργειακές ανάγκες, με αποτέλεσμα να καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ η πρόσβαση σε πηγές παραγωγής ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον. Την ίδια στιγμή, για αρκετούς λόγους, αναθεωρείται σταδιακά η χρήση ορυκτών καυσίμων, ως πρωτογενής πηγή ενέργειας. Η χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτελεί ίσως τη μοναδική διέξοδο για ένα πραγματικά βιώσιμο ενεργειακά μέλλον. Η ενσωμάτωση της «Τεχνολογίας Υδρογόνου» σε εγκαταστάσεις ΑΠΕ, θεωρείται μία πολλά υποσχόμενη εξέλιξη, που αναμένεται να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην εξυπηρέτηση των παγκόσμιων ενεργειακών αναγκών κυρίως λόγο των μηδενικών ανθρακικών αποτυπωμάτων της. Ενδεικτικά παρουσιάζονται συγκεκριμένα τεχνοοικονομικά στοιχεία, τα οποία συνδυάζουν την κάλυψη βασικών ενεργειακών αναγκών, όπως εξυπηρέτηση πάσης φύσεως μεταφορών και κίνησης με παράγωγο από εγκαταστάσεις Α.Π.Ε. υδρογόνο»