1. Home
  2. Ηλιακή
  3. ενέργεια
  4. Νέο έργο της Mecasolar στην Ιορδανία
Νέο έργο της Mecasolar στην Ιορδανία

Νέο έργο της Mecasolar στην Ιορδανία

0

Η MECASOLAR υπέγραψε πρόσφατα ένα σημαντικό συμβόλαιο που αφορά την προμήθεια σταθερών βάσεων για έναν φωτοβολταϊκό σταθμό στην Ιορδανία.


mecasolarΠρόκειται για ένα καινούριο έργο με ισχύ 1,028 MWp που βρίσκεται στην περιοχή Ma’an στα νότια της χώρας, σε απόσταση 218 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Αμμάν. Η εγκατάσταση προβλέπεται να συνδεθεί στο δίκτυο στις αρχές του 2014.


Η MECASOLAR θα ξεκινήσει την παράδοση των υλικών πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.
Το συμβόλαιο που έκλεισε η εταιρεία για την Ιορδανία έρχεται να προστεθεί σε άλλες συμφωνίες προμήθειας υλικών που υπέγραψε η MECASOLAR σε γειτονικές χώρες όπως η Αίγυπτος, όπου παρέδωσε Μονοαξονικούς Αζιμουθιακούς ηλιοστάτες ισχύος 103,04 kW για ένα έργο στο Κάιρο.


Χαρακτηριστικά εξοπλισμού
Για τον νέο σταθμό που κατασκευάζεται στην Ιορδανία η MECASOLAR θα προμηθεύσει ηλιοστάτες, καθένας από τους οποίους θα υποστηρίζει πλαίσια ισχύος 255 Wp σε τρεις σειρές κάθετα τοποθετημένων πλαισίων και με διπλές δοκούς στήριξης, γαλβανισμένες εν θερμώ, μία δομή η οποία χαρακτηρίζεται από γρήγορη συναρμολόγηση.


Το μοντέλο αυτό για το φ/β πάρκο στο Ma’an θα εξοπλισθεί επίσης με μετατροπείς SMA Tripower 17000 TL.


Εξαιτίας των χαρακτηριστικών του εδάφους στο οποίο κατασκευάζεται ο νέος φωτοβολταϊκός σταθμός, έχει επιλεχθεί μία ειδική λύση θεμελίωσης που συνίσταται στην έμπηξη σε μικροπασσάλους σκυροδέματος μήκους 1,5 μέτρου, προσαρμόζοντας έτσι τη στερέωση στις συνθήκες του εδάφους.


tags: