1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Πετρέλαιο
  4. Ξεμπλόκαρε ο Πρίνος…
Ξεμπλόκαρε ο Πρίνος…

Ξεμπλόκαρε ο Πρίνος…

0

Ευτυχώς που έρχονται σποραδικά και κάποιες καλές ειδήσεις και επανέρχεται η ελπίδα ότι κάτι μπορεί να βελτιωθεί στη χώρα μας. Επιτέλους χθες αποδεσμεύθηκε η εταιρία των πετρελαίων του Πρίνου Energean από το συμβόλαιο για την αποκλειστική πώληση του παραγόμενου πετρελαίου στα ΕΛ.ΠΕ και επιτέλους ενεργοποιείται η σύμβαση που είχε υπογράψει με την ΒΡ.


Γράφει ο Αριστείδης Ζευγίτης


prinos2Με τον τρόπο αυτό προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα η αξιοποίηση των κοιτασμάτων του Πρινου σπάζοντας μια αγκύλωση που μπλοκάριζε μήνες τώρα τις κινήσεις της εταιρίας.Όπως δηλώνουν εκπρόσωποι της εταιρίας η εξέλιξη αυτή προσφέρει σημαντικές προοπτικές για την ανάπτυξη της εκμετάλλευσης στον Κόλπο της Καβάλας, καθώς η εμπορική συμφωνία με την ΒΡ επιτρέπει ευκολότερη και με ευνοϊκότερους όρους πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές για τη χρηματοδότηση επενδύσεων.


Όπως έγινε γνωστό στις προτεραιότητες της εταιρείας είναι η πραγματοποίηση τουλάχιστον τριών νέων γεωτρήσεων στον Πρίνο και Βόρειο Πρίνο, καθώς και η έναρξη του προγράμματος ανάπτυξης του κοιτάσματος «Ε» για την οποία θα απαιτηθούν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ σε γεωτρήσεις και νέα πλατφόρμα εξόρυξης.Υπολογίζεται ότι με τις επενδύσεις αυτές θα καταστεί δυνατή η αύξηση της ημερήσιας παραγωγής στα επίπεδα των 5.000 βαρελιών έναντι των 1.800 σήμερα.Σχεδόν τρεις φορές περισσότερο.


Ξεπεράσθηκε λοιπό ένας σκόπελος και η επένδυση μπορεί να τρέξει.Ας ελπίσουμε ότι θα προχωρήσει σύντομα και ο απεγκλωβισμός των διαδικασιών για έναρξη των ερευνών στο Κατάκολο.