Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον αιγιαλό
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον αιγιαλό είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 12 Ιουνίου, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του WWF Hellas.
H διοργάνωση της διαμαρτυρίας αποτελεί αυθόρμητη πρωτοβουλία πολιτών. Στην ιστοσελίδα της διαμαρτυρίας αναφέρονται τα εξής:
Σε προσκαλούμε να πάρεις μέρος προσωπικά στην ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Τη θεωρούμε απαραίτητη, ως λογική και απαραίτητη συνέχεια των διαδικτυακών διαμαρτυριών. Διαπιστώνουμε ότι στον πραγματικό κόσμο πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν πλήρη άγνοια για το ζήτημα. Γι αυτό χρειάζονται δράσεις εκεί έξω.
Σημαντικό: Το νομοσχέδιο δεν έχει αποσυρθεί, όπως εκ του πονηρού έχει διαδοθεί. Αντίθετα, η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί, κι έτσι το νομοσχέδιο μπορεί να περάσει ανά πάσα στιγμή αιφνιδιαστικά το καλοκαίρι, ή μοιρασμένο σε άσχετα νομοσχέδια.
Ας γίνει η εγκληματική προσπάθεια υποβάθμισης μπούμεραγκ: Οχι μόνο να μην δεχτούμε την υποβάθμιση, την καταπάτηση του ελληνικού Συντάγματος, της ευρωπαικής νομοθεσίας και την απαξίωση των θεσμών, αλλά και να απαιτήσουμε να βελτιωθεί ουσιαστικά η προστασία του περιβάλλοντος από την Πολιτεία.
Είναι η ώρα της αλήθειας: Πολύ συγκεκριμένα, αν δεν κάνουμε κάτι μαζί, ήδη το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να σε βρεί να πληρώνεις εισιτήριο στις αγαπημένες σου παραλίες, περιφραγμένες, μπαζωμένες και “εμπλουτισμένες” με διάφορα κτίσματα. Ο θρίαμβος των επιτήδειων στην πλάτη σου.