1. Home
  2. Νέα
  3. Διαβάσαμε
  4. για
  5. εσάς
  6. Mare West: Το νέο εμπορικό της Viohalco

Mare West: Το νέο εμπορικό της Viohalco

0

MARE WESTΗ Viohalco, που αποτελεί τον μεγαλύτερο μεταλλουργικό όμιλο της χώρας, έπειτα από το εμπορικό κέντρο “River West” στα δυτικά προάστια, κάνει την πρώτη της επένδυση για το 2015, το “Mare West”.

Ο όμιλος σχεδιάζεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο τη λειτουργία εμπορικού κέντρου στην περιοχή της Kορίνθου, έκτασης 15.000 τ.μ. στις εγκαταστάσεις της παλιάς Σωληνουργείας Kορίνθου (Mare West). Στο συγκεκριμένο κέντρο, με συνολικό εμβαδό  72.000 τ.μ., κατασκευάστηκε ένα πρότυπο εμπορικό κέντρο που στοχεύει να εξυπηρετεί την αγορά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Το εν λόγω κέντρο δεν θα αφορά μόνο τις εταιρείες λιανικής που θα φιλοξενηθούν αλλά και αναβαθμισμένους χώρους εστίασης και αναψυχής. Πρόκειται για την πρώτη αξιοποίηση παλαιών βιομηχανικών εγκαταστάσεων και ακινήτων.

Έχει καλυφθεί ήδη πάνω από το 80% των μισθώσεων στο MARE WESΤ. Μεταξύ των μισθωτών είναι και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, με κατάστημα 5.000 τ.μ. στο κέντρο, κάνοντας το πρώτο βήμα να δραστηριοποιηθεί εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Ο όμιλος Viohalco διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία , και στοχεύει στην περαιτέρω αξιοποίησή της, ώστε να ενισχύσει τις ταμειακές ροές. Ήδη έχει μισθωμένο ακίνητο 60.000 τ.μ. επί της οδού Kηφισού, που έχει εκμισθώσει ο όμιλος Φουρλή (IKEA), ενώ διαθέτει δύο ακίνητα, το ένα είναι το ακίνητο στη λεωφόρο Aμαρουσίου-Xαλανδρίου (όπου στεγαζόταν οικονομική εφημερίδα), αλλά και το ακίνητο που ήταν μισθωμένο παλαιότερα στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη στην Πλατεία Kαραϊσκάκη (Athens Imperial Hotel). Η Viohalco και οι θυγατρικές της κατέχουν ακόμη, ένα σημαντικό αριθμό γεωτεμαχίων, συνολικής επιφάνειας άνω των 50 στρεμμάτων, σε Στυλίδα, Φθιώτιδα και μια σειρά από συγκροτήματα γραφείων και αποθήκες σε Aθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Aσπρόπυργο, Σουσάκι Kορίνθου και Hράκλειο Kρήτης.

Μέχρι σήμερα, η συμβολή για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας ήταν μικρή, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα στα τέλη του 2013, καθώς τα ακίνητα προσέφεραν μόλις 1 εκατ. ευρώ στα συνολικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων. Η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων εξαιτίας της πολύχρονης ύφεσης, αλλά και τα πολύ χαμηλά μισθώματα που ζητούσαν οι ενδιαφερόμενοι μισθωτές, ήταν οι βασικές αιτίες.

Η διοίκηση της Viohalco εκτιμά ότι η αξία της ακίνητης περιουσίας της θα αποδώσει στο μέλλον, με την επάνοδο της αγοράς ακινήτων, γι αυτό και δεν προσήλθε σε διαπραγματεύσεις με χαμηλά μισθώματα.