1. Home
  2. Νέα
  3. Εβδομαδιαία
  4. άποψη
  5. Επάγγελμα: Αγρότης φάντασμα

Επάγγελμα: Αγρότης φάντασμα

0

201504221648594859Η ΔΕΗ προσπαθεί να ξεδιαλύνει το επίμαχο θέμα των αγροτικών τιμολογίων ρεύματος και η αλήθεια είναι πως μάλλον έπιασε… λαβράκι.

Οι παροχές για το επιδοτούμενο αγροτικό ρεύμα σήμερα φτάνουν τις 207.000. Αν και χρειάζεται πλειάδα δικαιολογητικών (η γνωστή γραφειοκρατία ισχύει παντού, άλλωστε) για να βγει η απόφαση, για ακόμα μια φορά φαίνεται πως κάποιοι καλοθελητές… έβαλαν το χεράκι τους και ονομάστηκαν αγροτές, χωρίς καν να ξέρουν τι εστί δρεπάνι.

Ολα αυτά γίνονται γιατί με το αγροτικό ρεύμα μειώνονται έως 40% τα κόστη των λογαριασμών ρεύματος. Κι αν αυτή η μείωση ίσχυε μόνο για τους πραγματικούς αγρότες, εννοείται πως δεν θα χρειαζόταν καν να γράψουμε αυτές τις αράδες, μα μέσα στον αγροτικό πληθυσμό περιλαμβάνονται άτομα με ξενοδοχειακές μονάδες μέσα σε αγροκτήματα ή βίλες με πισίνες που θέωρησαν πως το πότισμα των γλαστρών τους μετατρέπει σε σκληρά εργαζόμενους αγρότες.

Προς πάταξη όλως αυτών, λοιπόν, η ΔΕΗ ζητά από τους επιδοτούμενους αγρότες τα παρακάτω δικαιολογητικά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου:

– Τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης εγγραφής ή του κωδικού εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ)

ή

– Tον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης αδειοδότησης για τη σχετική άδεια χρήσης νερού

ή

– Tον αριθμό πρωτοκόλλου ή/και τον κωδικό άδειας χρήσης σε ισχύ της υδροληψίας

ή

– Βεβαίωση άρδευσης της εγκατάστασής από τον φορέα διαχείρισης του συλλογικού δικτύου

Aν αυτοί που φαντάστηκαν τον εαυτό τους αγρότες δεν τα αποστείλουν, το ρεύμα δεν θα τους κοπεί, αλλά θα η υπηρεσία θα πληρώνεται πλέον με ακριβότερο τιμολόγιο από το αγροτικό.

Ας ελπίσουμε ότι η αλήθεια θα φανεί και πως ο αγροτικός κόσμος δεν θα είναι πια στοιχειωμένος από τους αγρότες… φαντάσματα.