1. Home
  2. Αιολική
  3. ενέργεια
  4. Η καλύτερη χρονιά το 2017 για τη Vestas στην Ελλάδα
Η καλύτερη χρονιά το 2017 για τη Vestas στην Ελλάδα

Η καλύτερη χρονιά το 2017 για τη Vestas στην Ελλάδα

0

Με τη νέα παραγγελία 28 MW από την Total-EREN, η Vestas ενίσχυσε τη συνολική της ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα το 2017, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η παραγγελία για ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της Ελλάδας μέχρι σήμερα, του έργου 90 MW στη θέση Κασιδιάρης.

Συγκεκριμένα, το 2017 η Vestas έλαβε παραγγελίες για συνολική ισχύ 250MW στην Ελλάδα.

Έχοντας εγκαταστήσει τουρμπίνες ισχύος 1.3 GW στην Ελλάδα, η ηγετική θέση της Vestas αποτυπώνεται στο μερίδιό της στην αγορά, το οποίο ανέρχεται σε πάνω από το ήμισυ της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος.

Η τελευταία παραγγελία αφορά το πρότζεκτ Φλάμπουρο, που βρίσκεται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση δύο τουρμπίνων V117-3.45 MW και έξι τουρμπίνων V126-3.45 MW καθώς και σύμβαση 10ετούς διάρκειας για το Active Output Management 4000 (AOM 4000).

«Το 2017 υπήρξε ακόμα μια χρονιά-ρεκόρ για την Vestas στην Ελλάδα, όχι μόνο επειδή υπογράψαμε ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα που θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα, στον Κασιδιάρη, αλλά και επειδή ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας για το έτος. Αυτό κατέστη εφικτό χάρη στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πελάτες μας στους ανθρώπους μας και στις λύσεις αιολικής ενέργειας που προσφέρουμε», τόνισε σε σχετική δήλωσή του ο κ. Μάριος Ζάνγκας, επικεφαλής της Vestas Greece.