1. Home
  2. Ενεργειακές
  3. επισημάνσεις
  4. Ποιοι είναι οι υποψήφιοι που «φλερτάρουν» τους λιγνίτες
Ποιοι είναι οι υποψήφιοι που «φλερτάρουν» τους λιγνίτες

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι που «φλερτάρουν» τους λιγνίτες

0

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, που αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το 40% των λιγνιτικών μονάδων έληξε χθες, με τους υποψήφιους να υποβάλουν εμπρόθεσμα την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη (faidra@energyin.gr)

Έξι είναι στο σύνολο οι υποψήφιοι που κατέθεσαν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση των λιγνιτικών μονάδων (Μελίτης και Μεγαλόπολη).

Σε επόμενο στάδιο θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ για να εγκρίνει τους προεπιλεγέντες επενδυτές, αν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού. Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι που θα περάσουν στη β΄φάση, στην οποία θα πρέπει να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους. Ο προτιμητέος επενδυτής, βάσει χρονοδιαγράμματος, θα αναδειχτεί στις 17 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι είναι:

1. Beijing Guohua Power Company Limited και  Damco Energy S.A. (κοινοπραξία). 

Είναι η κοινοπραξία του ελληνικού ομίλου Κοπελούζου (Damco Energy S.A.) με την κινέζικη Beijing Guohua Power. Η Beijing Guohua Power ασχολείται με την επένδυση, την ανάπτυξη και τη λειτουργία ενεργειακών έργων. Η εταιρεία παρέχει επίσης συμβουλές για ενεργειακά έργα. Η εταιρεία εδρεύει στην Κίνα και συγκεκριμένα στο Πεκίνο και είναι θυγατρική της Shenhua Group Corporation Limited. Ο όμιλος Κοπελούζου είναι ένας πλήρως ανεπτυγμένος επιχειρηματικός οργανισμός ο οποίος παρέχει υπηρεσίες σε στρατηγικούς βιομηχανικούς και τεχνολογικούς τομείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

 Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα, με παρουσία επίσης στην Κεντρική και Νοτιανατολική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων, των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων.

3. Ελβαλχαλκορ Ελληνική Βιομηχανία Χαλκού και Αλουμινίου Ανώνυμη Εταιρεία

ElvalHalcor Α.Ε., μια σύγχρονη βιομηχανία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων χαλκού και κραμάτων χαλκού και κατέχει σημαντική θέση στην Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά.

4. Energetics and Industrial Holding , Α.S. (“EPH”)

Η Energetics and Industrial Holding (EPH) είναι ένας ενεργειακός όμιλος της Κεντρικής Ευρώπης που διαθέτει εγκαταστάσεις στη Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουγγαρία και την Πολωνία. Η EPH είναι ένα κάθετα ολοκληρωμένο ενεργειακό δίκτυο που καλύπτει μια ολοκληρωμένη αλυσίδα αξίας: από την εξόρυξη λιγνίτη μέχρι την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας έως τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας. Δραστηριοποιείται τόσο στην προμήθεια και εμπορία όσο και στη διαχείριση της υποδομής φυσικού αερίου.

5. Indoverse (Check) Coal Investments Limited

Η Indoverse (Check) Coal Investments ανήκει στον όμιλο της Seven Energy. Η δεύτερη είναι  εταιρεία φυσικού αερίου στη νοτιοανατολική Νιγηρία, η οποία προμηθεύει αέριο στις βιομηχανίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μεταποίησης, κυρίως μέσω της δικής της ολοκληρωμένης υποδομής αγωγών.

6. Μυτιληναίος Ανώνυμη Εταιρεία 

Η Mytilinaios είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανικές εταιρείες και δραστηριοποιείται στους τομείς της μεταλλουργίας, των έργων EPC, ηλεκτρικής ενέργειας και εμπορίας φυσικού αερίου.