1. Home
  2. ΑΠΕ
  3. Ποιες οι θέσεις της ΠΟΣΠΗΕΦ για τους διαγωνισμούς ΑΠΕ
Ποιες οι θέσεις της ΠΟΣΠΗΕΦ για τους διαγωνισμούς ΑΠΕ

Ποιες οι θέσεις της ΠΟΣΠΗΕΦ για τους διαγωνισμούς ΑΠΕ

0

Τις θέσεις της εξέφρασε με επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΗΕΦ με αφορμή τη διαβούλευση της ΡΑΕ για τους διαγωνισμούς ΑΠΕ.

Αναλυτικά, η ΠΟΣΠΗΕΦ σημειώνει τα εξής στην ανακοίνωσή της:

“Με ευκαιρία την διατύπωση των θέσεων της Ομοσπονδίας στο υπο διαβούλευση σχέδιο της ΡΑΕ σχετικά με τους επερχόμενους διαγωνισμούς (12/2018), θα θέλαμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα.

Οι διατυπωμένες, δημόσιες θέσεις της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρες πόσο μάλλον για την καταστροφική διάταξη, την οποία προτείνει ο Ρυθμιστής, στο αρ. 14.2.1.3 (Παρατάσεις) του υπο διαβούλευση σχεδίου διαγωνισμών των ΑΠΕ. Η Ομοσπονδία όχι μόνο δεν αποδέχτηκε στο παρελθόν την αδικαιολόγητη επιμονή εκπροσώπου της ΡΑΕ, σχετικά με τις 3λεπτες παρατάσεις, αλλά φρόντισε εξ΄αρχής να καταθέσει στο ΥΠΕΝ τις κοινές της προτάσεις με επενδυτές, οι οποίες όπως φαίνεται δεν είναι αρεστές! Οι λεπτομέρειες των ανωτέρω έχουν διατυπωθεί στις θέσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με το σχέδιο διαβούλευσης των επερχόμενων διαγωνισμών.  

Παρατηρούμε ότι  παρόλο που ενσωματώθηκε ο κανόνας του 20% για το περιορισμό της κατάτμησης ισχύος παρατηρείται η συνεχόμενη χρήση της κατάτμησης θεματικών τοποθετήσεων της Ομοσπονδίας (2η Ημερίδα του ΕΣΕΚ), σε επίπεδο λέξεων η οποία μάλλον θα φτάσει και σε επίπεδο συλλαβών ή ακόμα και γραμμάτων όσο δεν αποδίδει στο να μας υπονομεύσει.

Οι δημοσιευμένες θέσεις της Ομοσπονδίας (links 1,2), όπως και οι έντονες προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν μετά τους διαγωνισμούς του Ιουλίου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για την τοποθέτηση μας επ΄ αυτού του ζητήματος , υπο την προυπόθεση φυσικά της αντικειμενικότητας, της ελάχιστης αντίληψης και των «προθέσεων» που χαρακτηρίζουν τον καθένα”.