1. Home
  2. Ενεργειακές
  3. επισημάνσεις
  4. Το χρονοδιάγραμμα του νέου διαγωνισμού για τους λιγνίτες
Το χρονοδιάγραμμα του νέου διαγωνισμού για τους λιγνίτες

Το χρονοδιάγραμμα του νέου διαγωνισμού για τους λιγνίτες

0

Στις αρχές Μαίου θα αναδειχτεί ο προτιμητέος επενδυτής από τη ΔΕΗ που θα αποκτήσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης ή/και Μεγαλόπολης.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη (faidra@energyin.gr)

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης ή/και Μεγαλόπολης στο πλαίσιο της σχετικής επαναληπτικής διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξάγεται βάσει του αρ. 3Α Ν. 4533/2018.

Φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν έξι υποψήφιοι και συγκεκριμένα:

  1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (CONSORTIUM)
  2. CHINA WESTERN POWER INDUSTRIAL Co LTD
  3. SEV.EN ENERGY AG – INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED (CONSORTIUM)
  4. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
  5. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Οι δύο επενδυτές που έλαβαν μέρος στον προηγούμενο διαγωνισμό (Μυτιληναίος και κοινοπραξία SEVEN ENERGY- ΤΕΡΝΑ) θα χρειαστεί να καταθέσουν απλά μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στα στοιχεία που καταθέσαν την πρώτη φορά.

Οι καινούργιοι επενδυτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον θα χρειαστεί να καταθέσουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατά την πορεία του διαγωνισμού και αναμένεται να υπογράψουν και NDA για να αποκτήσουν πρόσβαση στο VDR του διαγωνισμού για να μελετήσουν τα στοιχεία.

Στους υποψήφιους θα δοθεί ένα περιθώριο 20 ημερών με 1 μήνα για να γίνουν συζητήσεις πάνω στο SPA και να επισκεφτούν τις μονάδες. Στις 20 Απριλίου θα βγει το οριστικό SPA και μέχρι τέλος Απριλίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές. Στις 5-8 Μαΐου θα αναδειχτεί ο προτιμητέος επενδυτής από τη ΔΕΗ, και μετά η απόφαση της ΔΕΗ θα περάσει από τη βουλή για κύρωση.