1. Home
  2. Ενεργειακές
  3. επισημάνσεις
  4. Στην ανάπτυξη δικτύου επενδύουν οι εναλλακτικοί πάροχοι
Στην ανάπτυξη δικτύου επενδύουν οι εναλλακτικοί πάροχοι

Στην ανάπτυξη δικτύου επενδύουν οι εναλλακτικοί πάροχοι

0

Οι εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας έχουν επιδίδονται σε αγώνα προκειμένου να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς τους. Μέρος της αναπτυξιακής τους στρατηγικής αποτελεί και το άνοιγμα καταστημάτων λιανικής, προκειμένου να βρεθούν πιο κοντά στους καναλωτές.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη (faidra@energyin.gr)

Το τελευταίο διάστημα, ο ένας πάροχος μετά τον άλλον εγκαινιάζουν καταστήματα όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην ελληνική περιφέρεια. Αναλυτικά, η ZeniΘ εγκαινίασε, πρόσφατα, το πρώτο της κατάστημα στην Αττική και συγκεκριμένα στην Κηφισιά, στην οδό διεύθυνση Κασαβέτη 4. Αυτό αποτελεί το τρίτο κατά σειρά κατάστημα της εταιρείας, αφού διαθέτει άλλα δύο στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία.

Στη δυναμική επέκταση του δικτύου καταστημάτων προχωράει και ο ΗΡΩΝ, ξεκινώντας από το κατάστημα στη Λεωφόρο Κηφισίας 140, το οποίο αποτελεί το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου του ομίλου. Ο όμιλος δεν θα μείνει μόνο εκεί,  αφού μέσα στον επόμενο χρόνο σχεδιάζει να ανοίξει ακόμη 15 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Από αυτά τα 15, τα δύο θα βρίσκονται στην Αθήνα, το ένα ήδη κατασκευάζεται στο Περιστέρι και το άλλο στα Νότια Προάστια, και τα υπόλοιπα στην ελληνική περιφέρεια.

Η WATT + VOLT, ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ξεκίνησαν να αναπτύσσουν το δίκτυο καταστημάτων τους. Σήμερα, διαθέτουν πάνω 30 σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα, τα οποία άλλα είναι ιδιόκτητα καταστήματα, άλλα franchise και άλλα καταστήματα επίσημων συνεργατών. Η εταιρεία έχει δυναμική παρουσία τόσο στην Αθήνα, μέσα από τα τρία καταστήματα σε Μαρούσι, Χαλάνδρι και Νίκαια, όσο και στην ελληνική περιφέρεια.

Η Volterra διαθέτει 6 καταστήματα στις Σέρρες, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, τον Βόλο, τα Ιωάννινα και τη Πάτρα. Επίσης διαθέτει ακόμη 19 σημεία εξυπηρέτησης μέσα από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες. Η ανάπτυξη του δικτύου αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία. Μάλιστα, προ ολίγων μηνών είχε συμμετάσχει στην έκθεση KEM Franchise, προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη του δικτύου της ανά την Ελλάδα.

Η εταιρεία «Φυσικό Αέριο» διαθέτει τρία ιδίοκτητα καταστήματα, ένα στην Αθήνα, ένα στη Λάρισα και ένα στη Θεσσαλονίκη, αλλά παράλληλα διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών με 468 σημεία συμεία συνολικά σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τη συνεργασία της με τη Vodafone και με άλλους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες.

H Elpedison διαθέτει δύο καταστήματα, ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη,  και ακόμη 7 σημεία εξυπηρέτησης σε Αθήνα, Άλιμο (εντός Σκλαβενίτη), Ίλιον (εντός Σκλαβενίτη), Ν.Ιωνία (εντός Σκλαβενίτη), Θεσσαλονίκη (εντός Σκλαβενίτη), Λάρισα και Πάτρα (εντός Σκλαβενίτη).

Η Protergia της εταιρίας Μυτιληναίος διαθέτει τρία καταστήματα, ένα στη Θεσσαλονίκη, ένα στη Νέα Ερυθραία και στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Επίσης, εκτός από τα καταστήματα και αυτή διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών μέσα από επίσημους συνεργάτες.

Τέλος, η KEN διαθέτει συνολικά 29 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.