1. Home
  2. Το
  3. πρωτοσέλιδο
  4. Στην ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες το φωτοβολταϊκό πάρκο της Juwi στην Κοζάνη
Στην ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες το φωτοβολταϊκό πάρκο της Juwi στην Κοζάνη

Στην ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες το φωτοβολταϊκό πάρκο της Juwi στην Κοζάνη

0

Η ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες εξαγοράζει το φωτοβολταϊκό πάρκο 204 MW της Juwi Hellas στην Κοζάνη.

Ήδη ο Κωστής Χατζηδάκης είχε κάνει λόγο στην ημερίδα για τη «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας» για συμφωνία μεταξύ των Ελληνικών Πετρελαίων και μιας μεγάλης γερμανικής εταιρείας, για την εγκατάσταση στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου.

Η Juwi Hellas είναι η ελληνική θυγατρική της γερμανικής Juwi, μιας από τις κορυφαίες επιχειρήσεις ενέργειας της χώρας, ενώ για το συγκεκριμένο πάρκο έχει ήδη «κλειδώσει» τιμή αναφοράς (57,3 ευρώ/MWh) στον κοινό διαγωνισμό της ΡΑΕ του περασμένου Απριλίου.

Οι υπογραφές για τη συμφωνία θα πέσουν όπως όλα δείχνουν σε μία εβδομάδα από τώρα (17/02) στην Αθήνα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το τίμημα εξαγοράς.

Το σημείο εγκατάστασης του έργου βρίσκεται σε απόσταση 15χλμ από την πόλη της Κοζάνης. Όταν ολοκληρωθεί θα είναι το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και μέσα στα πέντε μεγαλύτερα της Ευρώπης. Στην Ελλάδα θα είναι 20 φορές μεγαλύτερο από το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό που έχει μέχρι στιγμής κατασκευαστεί, παράγοντας πάνω από 300 εκατ. KWh ηλεκτρικού ρεύματος ετησίως.