1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Schneider Electric και E.ON: Διάκριση στα 8 α enerTIC awards
Schneider Electric και E.ON: Διάκριση στα 8 α enerTIC awards

Schneider Electric και E.ON: Διάκριση στα 8 α enerTIC awards

0

Διάκριση της Schneider Electric και της E.ON στα 8α enerTIC awards στην κατηγορία «Smart Grid» για Green &Digital τεχνολογίες.

H Schneider Electric, παγκόσμιος πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, βραβεύθηκε στα 8 α enerTIC awards στην κατηγορία «Smart Grid» για το από κοινού project με την E.ON, που στόχο είχε ένα πιο βιώσιμο δίκτυο διανομής ενέργειας, χωρίς αέρια θερμοκηπίου.

Στόχος της E.ON, του μεγαλύτερου διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας στην Σουηδία με σταθερή δέσμευσή τη βιωσιμότητα, είναι να γίνει μια εταιρεία που δεν θα χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2025, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Για να επιτύχει τους στόχους της, η E.ON ξεκίνησε ένα πιλοτικό έργο στην πόλη Norrköping της Σουηδίας, αντικαθιστώντας τον διακόπτη ισχύος μέσης τάσης SF6 με τον διακόπτη μέσης τάσης SF6-free και αξιοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία Shunt Vacuum Interruption (SVI) TM της Schneider Electric.

Το SF6 είναι ένα αέριο θερμοκηπίου με δυναμικό υπερθέρμανσης πολύ μεγαλύτερο από το διοξείδιο του άνθρακα. Χρησιμοποιείται ευρέως στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας για εξοπλισμό υψηλής και μέσης τάσης, με τους τρέχοντες και τους μελλοντικούς κανονισμούς να υποδεικνύουν την υιοθέτηση εναλλακτικών λύσεων που μπορούν να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Οι SF 6 -free διακόπτες είναι πλέον διαθέσιμοι και έχουν χαρακτηριστικά και διαστάσεις παρόμοιες με εκείνες των παραδοσιακών διακοπτών ισχύος που υπάρχουν στην αγορά. Η νέα ‘πράσινη’ και ψηφιακή τεχνολογία της Schneider Electric ενσωματώνεται στον AirPacT, έναν διακόπτη διακοπής φορτίου και στους SM AirSeT, μια σειρά διακοπτών μέσης τάσης που χρησιμοποιεί έναν καινοτόμο συνδυασμό καθαρού αέρα και τεχνολογίας κενού αέρος (vacuum interruption).

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το έργο μας με την E.ON έλαβε ένα enerTIC βραβείο, το οποίο αναγνωρίζει εταιρείες που είναι αφοσιωμένες στην καινοτομία, την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα», δήλωσε η Martina Tomé, Vice President of Power Systems της Schneider Electric Iberia.

«Ταυτόχρονα, είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να βοηθήσουμε την E.ON με τη νέα, βιώσιμη, ψηφιακή τεχνολογία μέσης τάσης SF 6 -free, να επιτύχει τη δέσμευσή της για το κλίμα, τοποθετώντας την εξάλειψη του άνθρακα του δικτύου και την ψηφιοποίηση στο κέντρο της επιχειρηματικής της στρατηγικής».

Ένα πιο βιώσιμο, ασφαλές και αξιόπιστο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Το πεδίο εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος που παρουσίασε η E.ON, περιλαμβάνει εκτός από τη νέα λύση διακόπτη SF 6 -free, την αρθρωτή πλατφόρμα hardware και firmware της Schneider Electric, Easergy T300 RTU, για τη διαχείριση δικτύων διανομής μέσης και χαμηλής τάσης. Περιλαμβάνει, επίσης, συνδεδεμένους αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας που ανήκουν στην αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure της εταιρείας.

Ο διακόπτης SF 6 -free της Schneider Electric εξοικονομεί 2,4 κιλά SF6 σε υποσταθμούς μέσης τάσης, που ισούται με 56,4 τόνους CO 2 , ικανοποιώντας έτσι τις προσδοκίες της εταιρείας για σεβασμό στο περιβάλλον. Παράλληλα πρεσβεύει την ενεργειακή μετάβαση που λαμβάνει χώρα στη Σουηδία, ανοίγοντας το δρόμο για πιο ‘πράσινες’ και ψηφιακές εγκαταστάσεις.

Η λύση που παρείχε η Schneider Electric, ανταποκρίθηκε, επίσης, στις προσδοκίες της E.ON για διαλειτουργικότητα με ήδη εγκατεστημένο εξοπλισμό και ασφάλεια. Ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς οι υποσταθμοί μέσης τάσης βρίσκονται κοντά σε δημόσιους χώρους ή εντός κτιρίων.

Τώρα, η E.ON, εκτός του ότι διαθέτει ένα πιο βιώσιμο δίκτυο διανομής, έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει έγκαιρα τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν, αλλά και να βελτιστοποιεί τις λειτουργίες συντήρησης και το λειτουργικό κόστος, βελτιώνοντας παράλληλα την αξιοπιστία σε ολόκληρο το δίκτυο.

«Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η ολιστική ιδέα της τεχνολογίας SF6-free με ψηφιακές δυνατότητες», δήλωσε ο Kim Sunnerberg, Τεχνικός Διευθυντής της E.ON.

«Βλέπουμε το EcoStruxure και τη νέα τεχνολογία SF6-free ως μια εξαιρετική ευκαιρία
για το μέλλον». Μια τεχνολογία που ξεχωρίζει για την καινοτομία, την απόδοση και τη
βιωσιμότητα Η λύση της Schneider Electric εξαλείφει το κόστος ανακύκλωσης SF6 ή άλλων αερίων και μειώνει το κόστος συντήρησης και αντικατάστασης εξοπλισμού. Επιπλέον, χάρη στη συνδεσιμότητα του ψηφιακού εξοπλισμού, ο οποίος συμμορφώνεται με τα πρότυπα επικοινωνίας και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για απομακρυσμένο ή τοπικό έλεγχο και επίβλεψη υποσταθμών, βοηθά στην παροχή αξιόπιστης και συνεχούς τροφοδοσίας.

Η τεχνολογία διακοπτών μέσης τάσης SF6-free της Schneider Electric έχει ήδη αναγνωριστεί και με το με IF Design Award και το Industrial Energy Efficiency Award στην κατηγορία Energy Economy, στο Hannover Messe για τον διακόπτη SM AirSeT. Η τεχνολογία έχει, επίσης, αναγνωριστεί ως Top 10 Innovation από το Innovation Cool Earth Forum (ICEF).