1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Ερέτρια : Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο των τεχνικών από ηλεκτροπληξία
Ερέτρια : Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο των τεχνικών από ηλεκτροπληξία

Ερέτρια : Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο των τεχνικών από ηλεκτροπληξία

0

Ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή του εισαγγελέα Χαλκίδας οι τρεις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Εύβοιας, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι από ηλεκτροπληξία.

Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου, αλλά και την επιβλέπουσα στις εργασίες οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας.

Η έρευνα για να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς στο χωριό Γυμνό της Ερέτριας και τα αίτια που την προκάλεσαν παραμένει ακόμη σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία σημειώθηκε χθες το μεσημέρι όταν 4 μέλη συνεργείου εργολάβου που συνεργάζεται με τη ΔΕΔΔΗΕ κάτω από συνθήκες που δεν έχουν φωτιστεί πλήρως χτυπήθηκαν από ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάσης κατά τη διάρκεια εργασιών υπογειοποίησης του δικτύου. Τα 3 άτομα σκοτώθηκαν επί τόπου και ο 4ος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος επίσης πατέρας τριών παιδιών. Σημειώνεται ότι ο τέταρτος εργαζόμενος, που είναι τεχνικός 32 ετών, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, για το δυστύχημα

 

Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για τον θάνατο των τριών εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους χθες, πάνω στο καθήκον, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο Γυμνό Ευβοίας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους τους και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον τέταρτο εργαζόμενο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.