1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. ΔΕΗ: Νέοι στόχοι για μείωση των ρύπων κατά 60% ως το 2023
ΔΕΗ: Νέοι στόχοι για μείωση των ρύπων κατά 60% ως το 2023

ΔΕΗ: Νέοι στόχοι για μείωση των ρύπων κατά 60% ως το 2023

0

Ο ίδιος επισήμανε ότι το νέο φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας για την απολιγνιτοποίηση προβλέπει μείωση των ρύπων κατά 60% ως το 2023, ενώ η έκθεση της ΔΕΗ στην τιμή των δικαιωμάτων εκπομπών θα είναι σταδιακά χαμηλότερη.

Αναφορικά με την ευρύτερη ευρωπαϊκή και διεθνή προσπάθεια, ο κ. Στάσσης θεωρεί ότι παράλληλα με το να γίνονται ακριβότερες οι ρυπογόνες μορφές ενέργειας, πρέπει να γίνονται και φθηνότερες οι καθαρές μορφές μέσω και της καινοτομίας.

Στο ευαίσθητο θέμα της μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών, ο επικεφαλής της ΔΕΗ εκτιμά ότι η προσέγγιση που έχει επιλέξει η Ε.Ε. είναι η σωστή και πρέπει πλέον τα κεφάλαια που θα διατεθούν να μετουσιωθούν σε επενδύσεις, ανάμεσά τους σε ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας.