1. Home
  2. Νέα
  3. Πετρέλαιο – Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κοντά στα 70 δολ.
Πετρέλαιο – Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κοντά στα 70 δολ.

Πετρέλαιο – Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κοντά στα 70 δολ.

0

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφει η τιμή του πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες, καθώς τα σημάδια αυξανόμενης ζήτησης καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντισταθμίζονται από τις ανησυχίες από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Τα δεδομένα της βιομηχανίας έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού και βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ η αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών δήλωσε ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ και η αύξηση της κινητικότητας έχουν ενισχύσει την κατανάλωση βενζίνης μέχρι στιγμής φέτος.

Το πετρέλαιο Brent υποχώρησε 9 σεντς, ή 0,1%, στα 70,54 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδο 2,3% την Τρίτη. Το US West Texas Intermediate (WTI) κέρδισε 4 σεντς στα 68,33 δολάρια, προσθέτοντας άλμα 2,7% την Τρίτη.

Η τιμή του Brent αυξήθηκε φέτος κατά 36%, υποστηριζόμενη από τον περιορισμό της προσφοράς του ΟΠΕΚ, αν και το πετρέλαιο την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε την πιο έντονη εβδομαδιαία απώλεια των τελευταίων μηνών λόγω των ανησυχιών ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα εκτροχιάσουν την ανάκαμψη της ζήτησης.

Η Goldman Sachs μείωσε την πρόβλεψη ζήτησης πετρελαίου για την Κίνα για τους επόμενους δύο μήνες, αν και δήλωσε ότι ο καθαρός αντίκτυπος της Δέλτα στις προβλέψεις της για παγκόσμια ζήτηση παρέμεινε μέτριος.