1. Home
  2. Το
  3. πρωτοσέλιδο
  4. Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί της ΔΕΔΑ
Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί της ΔΕΔΑ

Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί της ΔΕΔΑ

0

Στον “αέρα” βρίσκονται οι διαγωνισμοί της ΔΕΔΑ που θα φέρουν το φυσικό αέριο στη Δυτική Ελλάδα. Οι πρώτες πόλεις στις οποίες θα αναπτυχθούν υποδομές διανομής φυσικού αερίου είναι η Πάτρα, το Αγρίνιο και ο Πύργος όπου θα κατασκευαστούν συνολικά 208 χιλιόμετρα δικτύου, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες τουλάχιστον 11.000 καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών) έως το 2025.

Στόχος είναι οι κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινήσουν προς το τέλος του 2021 και να ολοκληρωθούν  μέχρι το τέλος του 2023.

Ειδικότερα, μετά την επίλυση της τελευταίας εκκρεμότητας που αφορούσε στην ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα 2014-2020”, η ΔΕΔΑ προχώρησε στη δημοπράτηση των έργων, προκηρύσσοντας τους ακόλουθους διαγωνισμούς:

2. Αγρίνιο – Πύργος: “Εργασίες κατασκευής δικτύου διανομής μέσης και χαμηλής πίεσης, συνδέσεων παροχετευτικών αγωγών και εγκατάστασης εξοπλισμού (σταθμών μέτρησης και ρύθμισης, βανών κ.τ.λ.)”.  Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 10,86 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

3. “Διαχείριση έργου (Project Manager) και επίβλεψη εργασιών κατασκευής δικτύου διανομής μέσης και χαμηλής πίεσης, συνδέσεων παροχετευτικών αγωγών και εγκατάστασης εξοπλισμού” για τις πόλεις της Πάτρας, του Αγρινίου και του Πύργου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2,2 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

4. “Προμήθεια: Τμήμα 1 : Ομάδα σταθμών διανομής MR-DR και σταθμών μέτρησης / ρύθμισης MRS, Τμήμα 2 : Ομάδα μετρητών” για τις πόλεις της Πάτρας, του Αγρινίου και του Πύργου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1,77 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).
5. “Επιθεώρηση, έλεγχος και δοκιμές των εργασιών κατασκευής (ΤΡΙ, third Party Inspections)” για τις πόλεις της Πάτρας, του Αγρινίου και του Πύργου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 609.525 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Τα έργα ανάπτυξης υποδομών διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι συνολικού προϋπολογισμού 41 εκατ. ευρώ (έως το 2023) εκ των οποίων το 48% προέρχεται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ και το υπόλοιπο 52% από εθνικούς (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και κοινοτικούς (ΕΣΠΑ 2014-2020) πόρους.