1. Home
  2. Θέρμανση
  3. -
  4. κλιματισμός
  5. Θέρμανση: Τι να προσέξουμε και πού να επενδύσουμε ενόψει του φετινού χειμώνα;
Θέρμανση: Τι να προσέξουμε και πού να επενδύσουμε ενόψει του φετινού χειμώνα;

Θέρμανση: Τι να προσέξουμε και πού να επενδύσουμε ενόψει του φετινού χειμώνα;

0

Πλησιάζοντας προς την «καρδιά» του χειμώνα, η θέλησή μας για ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον εντός, είναι ό,τι ζητάμε για το σπίτι μας. Tο ερώτημα όμως είναι «πώς θα φτιάξουμε το ιδανικό κλίμα στο σπίτι μας;».

Ευτυχώς, οι αποτελεσματικές λύσεις θέρμανσης στις οποίες μπορούμε να στραφούμε σήμερα, είναι πολλές: Από αφυγραντήρες μέχρι καθαριστές αέρα και από κλιματιστικά μέχρι συσκευές ηλεκτρικής θέρμανσης, σόμπες και ενεργειακά τζάκια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να εστιάσουμε την προσοχή μας στην ιδανική κατηγορία θέρμανσης για τον χώρο και το budget μας. Διότι σε ό,τι αφορά στο ιδανικό κλίμα ζεστασιάς στο σπίτι μας, δε χωρούν δεύτερες σκέψεις. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι σημαντικό να βρούμε τη συσκευή που θα ταιριάξει απόλυτα με τις ανάγκες μας.

Πώς θα απαλλαγούμε από την υγρασία αυτόν τον χειμώνα;

Το θέμα της υγρασίας απασχολεί πολλά νοικοκυριά, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, καθώς ακόμη και αν διαθέτουμε καλοριφέρ στο σπίτι, όσο και αν τα αφήσουμε αναμμένα, τα ποσοστά υγρασίας μπορούν και ανακόπτουν συνεχώς τα ζεστά ρεύματα. Η ιδανική λύση σε αυτό το πρόβλημα, είναι η απόκτηση ενός σύγχρονου αφυγραντήρα. Μπορεί η συγκεκριμένη συσκευή να είναι άμεσα συνδεδεμένη με την απομάκρυνση της υγρασίας από το σπίτι μας, παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα οφέλη ενός σύγχρονου αφυγραντήρα δεν τελειώνουν εκεί. Ανάλογα με τον αφυγραντήρα που θα επιλέξουμε, μπορούμε να απολαμβάνουμε επίσης γρηγορότερο στέγνωμα ρούχων, ενώ στην περίπτωση που διαθέτει και ιονιστή αέρα, να εξασφαλίζουμε μία καθαρή και υγιεινή ατμόσφαιρα, απαλλαγμένη από σκόνη, βακτήρια και δυσάρεστες οσμές. Όλα αυτά εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια, τόσο μέσα από τη χρήση του, όσο και επειδή η λειτουργία του θα συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση των άλλων συσκευών θέρμανσης στο σπίτι, η δράση των οποίων επηρεάζεται από την υγρασία.

Πώς θα κάνουμε οικονομία διατηρώντας ζεστό το σπίτι μας;

Στην αναζήτηση της κατάλληλης λύσης θέρμανσης, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε αρχικά όλα τα δεδομένα που μας απασχολούν, ούτως ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή αγορά. Αναμφίβολα, οι ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης και συγκεκριμένα οι σόμπες, κατέχουν μία αρκετά δημοφιλή θέση στη λίστα των επιλογών των περισσότερων νοικοκυριών και όχι άδικα. Αυτό που είναι χρήσιμο να εξετάσουμε, ωστόσο, είναι ποια κατηγορία σόμπας ανταποκρίνεται επαρκέστερα στις δικές μας ανάγκες.

Οι επιλογές είναι αρκετές, για αυτό είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στα οφέλη της καθεμιάς. Η σόμπα Pellet και η σόμπα πετρελαίου-κηροζίνης, για παράδειγμα, μπορούν να καλύψουν μεσαίους και μεγάλους χώρους, προσφέροντας μεγάλη απόδοση και αυτονομία. Από την άλλη πλευρά, η σόμπα ξύλου καλύπτει την ίδια χωρητικότητα, αλλά συγχρόνως παρέχει μεγάλη αντοχή και ευελιξία στη διαχείριση της καύσιμης ύλης. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή της σόμπας υγραερίου, η οποία αποτελεί την πιο οικονομική λύση στην κατηγορία της και μπορεί να μετακινηθεί εύκολα, ενώ καλύπτει μικρούς και μεσαίους χώρους.

Αν έχετε εγκατάσταση τζακιού στο σπίτι σας, η επιλογή είναι «μονόδρομος», καθώς το ενεργειακό τζάκι ταιριάζει αποκλειστικά σε χώρους με ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση τζακιού. Πρόκειται για μία πηγή θέρμανσης που προσφέρει μεγάλη αποδοτικότητα, καλύπτοντας μεγάλους χώρους με χαμηλό κόστος χρήσης.

Πώς θα ζεστάνουμε «έξυπνα» έναν χώρο έως 65 τετραγωνικά;

Ψάχνοντας να βρούμε τη λύση θέρμανσης που μπορεί να ταιριάξει καλύτερα στις ανάγκες του σπιτιού ή του χώρου μας -ειδικά αν αυτός δεν ξεπερνάει τα 65 τετραγωνικά μέτρα- η πιο συμφέρουσα επιλογή είναι ο κλιματισμός. Άλλωστε, με την τεχνολογία να εξελίσσεται διαρκώς, τα νέας γενιάς κλιματιστικά, που ενσωματώνουν μία σειρά από λειτουργίες υψηλότατου επιπέδου, αποτελούν μία ιδιαιτέρως αξιόπιστη λύση θέρμανσης, με πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται το ότι εξασφαλίζουν τη μέγιστη απόδοση με τη χαμηλότερη κατανάλωση, καθώς και πως διαθέτουν «έξυπνες» λειτουργίες και σε πολλές περιπτώσεις, διατηρούν καθαρή την ατμόσφαιρα στο σπίτι. Ο κλιματισμός, λοιπόν μπορεί να είναι η πιο αξιόπιστη, αποτελεσματική και οικονομική λύση θέρμανσης για το σπίτι μας, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή μας.

Λύσεις θέρμανσης υπάρχουν πολλές. Το σημαντικό είναι να κάνουμε την κατάλληλη επιλογή, με βάση τις ανάγκες του χώρου μας και τις ιδιαιτερότητες του σπιτιού μας. Πρακτικά, δηλαδή, θέλουμε Praktiker, από την επιλογή της κατάλληλης συσκευής μέχρι την εγκατάστασή της. Και αρκεί μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα ή στο e-shop, για να βρούμε εύκολα τη συσκευή θέρμανσης που χρειαζόμαστε ενόψει του φετινού χειμώνα.