1. Home
  2. Νέα
  3. Διπλάσιες οι εξαγωγές πετρελαίου στη Βενεζουέλα
Διπλάσιες οι εξαγωγές πετρελαίου στη Βενεζουέλα

Διπλάσιες οι εξαγωγές πετρελαίου στη Βενεζουέλα

0

Διπλασιασμό «γνώρισαν» οι  εξαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα την χρονιά που μας πέρασε σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς η χώρα, αψηφώντας τις αμερικανικές κυρώσεις, αυξάνει την παραγωγή υδρογονανθράκων που παράγουν έσοδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αποστολές ήταν κατά μέσο όρο 619.000 βαρέλια την ημέρα τον περασμένο Δεκέμβριο. Το ιδρυτικό μέλος του ΟΠΕΚ αύξησε τις εξαγωγές για τρίτο συνεχόμενο μήνα με την υποστήριξη του συμμάχου Ιράν, το οποίο ενίσχυσε την προσφορά ενός βασικού συστατικού που βοηθά την παραγωγή.

Η παραγωγή άγγιξε το κρίσιμο όριο του 1 εκατομμυρίου βαρελιών σε μία μόνο ημέρα τον Δεκέμβριο, δήλωσε η κρατική εταιρεία πετρελαίου Petroleos de Venezuela SA. Η μέση παραγωγή ήταν 625.000 βαρέλια ημερησίως καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα και με το Bloomberg, οι εξαγωγές αυξάνονται μετά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου Brent κατά 50% πέρυσι, τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2016, καθώς η παγκόσμια ζήτηση ανακάμπτει από την πανδημία. Η αύξηση έρχεται επίσης τη στιγμή που ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του ενδέχεται να ενισχύσουν τις προμήθειες εν μέσω αυστηρότερου πλεονάσματος πρώτου τριμήνου από ό,τι αναμενόταν αρχικά.