1. Home
  2. Νέα
  3. Γεώργιος Ρούσσος: «Η Revoil προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση του καταναλωτή»
Γεώργιος Ρούσσος: «Η Revoil προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση του καταναλωτή»

Γεώργιος Ρούσσος: «Η Revoil προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση του καταναλωτή»

0

Συνέντευξη: Μαργαρίτα Ασημακοπούλου

Σε μια συζήτηση εφ΄όλης της ύλης, ο διευθύνων σύμβουλος της Revoil, μας μίλησε για την πορεία της εταιρείας εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και της ραγδαίας αύξησης των τιμών του πετρελαίου, για το τι είναι αυτό που την ξεχωρίζει στο χώρο της αγοράς καυσίμων αλλά και για τα νέα επενδυτικά της πλάνα.

Η REVOIL είναι μία 100% ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών με μερίδιο αγοράς κοντά στο 10%, που τη χαρακτηρίζει η φιλική και ανθρώπινη συνεργασία με όλους τους συνεργάτες του δικτύου της. Η RΕVOIL εμπορεύεται καύσιμα και λιπαντικά μέσω του δικτύου συνεργαζόμενων πρατηρίων της, το οποίο αριθμεί περισσότερα  από 520 πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα.

 

  1. Κύριε Ρούσσο, πώς επηρέασε η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου την πορεία της εταιρείας; Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η φετινή χρονιά;

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο δεν έχουμε κάποια επίπτωση καθώς είναι ένα προϊόν το οποίο δεν εμπορευόμαστε. Η σημαντική άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου έχει προκαλέσει προς το παρόν μία μικρή υποχώρηση στη ζήτηση στα motorfuels (βενζίνες, πετρέλαιο κίνησης), ενώ στο πετρέλαιο θέρμανσης οι υψηλές τιμές αντισταθμίζονται από το βαρύ φετινό χειμώνα και τις παρατεταμένα αντίξοες καιρικές συνθήκες. Προβλέψεις για την φετινή χρονιά είναι δύσκολο να γίνουν καθώς είμαστε σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον, υπάρχει ένας πόλεμος σε εξέλιξη που δεν γνωρίζουμε τις τελικές του συνέπειες και πόσο θα επηρεάσει τελικά την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με ένα ευρύ κύμα ακρίβειας, ενώ δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί και η πορεία του τουρισμού τους καλοκαιρινούς-φθινοπωρινούς μήνες.

  1. Ποιο είναι το δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο χώρο της αγοράς καυσίμων, στον οποίο υπάρχει έντονος ανταγωνισμός;

Είναι ένα σύνολο πραγμάτων που έχει κάνει τη REVOIL να ξεχωρίσει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό κλάδο κερδίζοντας μερίδιο αγοράς κοντά στο 10%. Η εταιρεία είναι πελατοκεντρική, ευέλικτη και πάντα προσηλωμένη στην άριστη εξυπηρέτηση του καταναλωτή.

Η ποιότητα των καυσίμων μας, η εγγυημένη ποσότητα σε κάθε ανεφοδιασμό και οι ανταγωνιστικές μας τιμές αποτελούν τις προτεραιότητές μας.

Αυτό το μαρτυρά και η στρατηγικής σημασίας συνεργασία μας από το 2005 με το Τμήμα Λιπαντικών και Καυσίμων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο της οποίας ειδικά κλιμάκια του Πολυτεχνείου πραγματοποιούν συνεχείς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε όλα τα πρατήρια με το σήμα REVOIL, ελέγχοντας τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα των καυσίμων που διαθέτουμε στην αγορά. Ο έλεγχος της ποσότητας ξεκίνησε το 2008 και η REVOIL ήταν η πρώτη εταιρεία πανελλαδικά που έκανε κάτι ανάλογο. Τα αποτελέσματα των ανεξάρτητων αυτών ελέγχων είναι κάθε χρονιά εξαιρετικά, με ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 100% στο σύνολο του δικτύου μας, αναδεικνύοντας την επιχειρηματική φιλοσοφία τόσο της εταιρίας όσο και των συνεργατών της.

Και καθώς τα πάντα τα πετυχαίνουν άνθρωποι, το ευέλικτο οργανωτικό σχήμα της εταιρείας, με ενίσχυση της κάθετης και οριζόντιας επικοινωνίας, με έμφαση στην ομαδική εργασία, με αξίες που βασίζονται στο σεβασμό, την ακεραιότητα και τη διαρκή εγρήγορση καθώς και οι διαδικασίες που εφαρμόζει η REVOIL για να δίνει λύσεις άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, με λίγα λόγια η νοικοκυροσύνη της την ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

  1. Κατά πόσο πιστεύετε ότι θα επηρεάσει παγκοσμίως την κατάσταση η ενεργειακή κρίση αλλά και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία;

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει προκαλέσει ήδη πολύ δυσάρεστες καταστάσεις με το πιο σημαντικό ότι έχουν χαθεί εκατέρωθεν ανθρώπινες ζωές.  Εύχομαι να βρεθεί σύντομα μία λύση και να σταματήσει ο πόλεμος, ο οποίος μόνο κακό έχει προκαλέσει.

Μία σειρά από αρνητικές συνέπειες παγκοσμίως έχει προκαλέσει η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, με πληθωριστικές πιέσεις, αύξηση του κόστους παραγωγής και μεταφοράς, αναταράξεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες, αύξηση στις τιμές των τροφίμων και τελικά μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.

Η ενεργειακή κρίση ανεξάρτητα από την εξέλιξη της πορείας του πολέμου ήρθε για να μείνει ανοίγοντας την συζήτηση για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα και πως η ανθρωπότητα θα καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες στο μέλλον, με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

  1. Πείτε μας δυο λόγια για το σχέδιο επέκτασης της Revoil στις ΑΠΕ και την ηλεκτροκίνηση.

Η εταιρεία γνωρίζοντας ότι οι συνολικοί πωλούμενοι όγκοι καυσίμων δεν θα είναι οι ίδιοι τα επόμενα χρόνια με την εξάπλωση του φυσικού αερίου, τους οικονομικότερους κινητήρες, την υβριδική τεχνολογία, την ηλεκτροκίνηση και πιθανότατα άλλων εναλλακτικών καυσίμων, έχει ήδη εστιάσει σε έναν νέο άξονα ανάπτυξης από τον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με τη συμμετοχή της σε εταιρίες φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων. Το σχέδιο επέκτασης εξελίσσεται πολύ καλά με την Εταιρία να συμμετέχει μέσω θυγατρικών της σε μία σειρά από υπό ανάπτυξη έργα ΑΠΕ ύψους 70 MW περίπου, με ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 3,34 MW στην Αρκαδία να είναι σε πιο ώριμο στάδιο (στο Β΄ τρίμηνο 2022 θα ξεκινήσει η κατασκευή του).

Επιπρόσθετα η εταιρεία έχει ξεκινήσει την ενασχόλησή της και με την ηλεκτροκίνηση με την εγκατάσταση φορτιστών σε δύο επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων με τα σήματά της στην Αττική στοχεύοντας, σε διάστημα 18 μηνών, να έχει τοποθετήσει φορτιστές σε 40 σημεία της πανελλαδικά.

  1. Ποια είναι τα επενδυτικά σας πλάνα και οι στόχοι σας για το 2022;

Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα μερίδιά μας κερδίζοντας νέα κομμάτια στην συνολική πίτα της αγοράς διατηρώντας τα περιθώρια κέρδους μας. Να προσελκύσουμε 30 νέα πρατήρια ενισχύοντας το δίκτυο πρατηρίων της εταιρείας με αποδοτικότερα σημεία εστιάζοντας στο νομό Αττικής,  στο νομό Θεσσαλονίκης και σε πρωτεύουσες νομών. Να αναπτύξουμε περαιτέρω προϊόντα υψηλότερης κερδοφορίας όπως είναι τα premium καύσιμα revolution και λιπαντικά.

Επίσης η ανάπτυξη της κάρτας στόλου μέσα από νέες συνεργασίες των τμημάτων δικτύου πρατηρίων και βιομηχανίας και της νέας κάρτας επιβράβευσης των καταναλωτών Winclub η οποία θα προσφέρει στους κατόχους της με κάθε τους συναλλαγή την ευκαιρία να συμμετέχουν σε καθημερινές κληρώσεις δωροεπιταγών καυσίμων.

Τέλος, προετοιμαζόμαστε για την  ανάπτυξη 3-5 ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

 

Who is Who

Ο Γεώργιος Ρούσσος γεννήθηκε το 1964 στην Ερμούπολη Σύρου. Την περίοδο 1987-1997 εργάσθηκε σαν Oil Trader and reseller στη Γ. ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ και ΣΙΑ Α.Ε.Ε.Π. Το 1995 μαζί με τον πατέρα του και τον αδελφό του προχώρησαν στην εξαγορά της Revoil, μιας μικρής πετρελαϊκής εταιρείας τότε με αποθηκευτικό χώρο στο νησί της Χίου. Στα χρόνια που ακολούθησαν και κάτω από το management της οικογένειας Ρούσσου η Revoil εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες Εταιρείες Εμπορίας Πετρελαιοειδών στην Ελλάδα. Ο κ. Γεώργιος Ρούσσος ως το Φεβρουάριο του 2009 κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Revoil. Από το Μάρτιο του 2009 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας και είναι ο νόμιμος εκπρόσωπός της.

 

tags: