1. Home
  2. Νέα
  3. Edison: Ανεβάζει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Mytilineos
Edison: Ανεβάζει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Mytilineos

Edison: Ανεβάζει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Mytilineos

0

Στην αναθεώρηση προς τα πάνω της τιμής στόχου της μετοχής της Mytilineos προχώρησε η επενδυτική εταιρεία Edison.

Με ειδικό report δίνει νέα εκτίμηση στα 27 ευρώ, δηλαδή 60% υψηλότερα από τα τωρινά επίπεδα διαπραγμάτευσης. Η προηγούμενη τιμή που είχε θέσει η Edison σαν στόχο για τη μετοχή ήταν τα 24 ευρώ.

Παράλληλα, δεν αποκλείει την ένταξη της στον δείκτη MSCI & AΠΕ.

Η Edison εκτιμά ότι η μετοχή της εισηγμένης θα συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων με οδηγό τόσο τη δυναμική ανάπτυξη και την εκτιμώμενη υψηλή κερδοφορία της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο του 2022 όσο και τον κομβικό ρόλο της Mytilineos στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας, που έχει επιταχυνθεί.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2022 (θα ανακοινωθούν στις 4 Μαΐου), η Edison σε σύντομο preview της, αναμένει σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών, ακόμα και πάνω από τα 65 εκ. ευρώ, ή αλλιώς μία αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο που θα μπορούσε να ξεπερνά το 75%

Για το 2022, η επενδυτικής εταιρεία, υπολογίζει EBITDA στα 518 εκ. ευρώ και καθαρά κέρδη πάνω  από 270 εκ ευρώ (110% αύξηση σε σχέση με το 2020). Βλέπει επίσης μερισματική απόδοση c.4.5% (που φτάνει το 5.5-6.0% το 2023-24), με βασικούς άξονες:

Στη Μεταλλουργία: το χαμηλό κόστος παραγωγής και την κατακόρυφη άνοδο των τιμών premium της μπιγιέτας αλουμινίου, και
Στον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας: η MYTILINEOS διαθέτει τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων παραγωγής ενέργειας στη χώρα.

Το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ

Η Edison στο report αναφέρεται και στο χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης στις ΑΠΕ, το οποίο ανέρχεται στα 7 GW.

Με σχεδόν 4GW ολοκληρωμένων και ώριμων έργων ΑΠΕ και πάνω από 3GW σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, ο αναλυτής της επενδυτικής υπολογίζει αύξηση των καθαρών κερδών για τη Mytilineos κατά 28% κατ’ έτος για τα επόμενα χρόνια.

Στρατηγικής σημασίας, σύμφωνα με το report, αποτελεί η ευελιξία της ελληνικής εταιρείας  όσων αφορά στην ταχύτητα υλοποίησης των έργων ΑΠΕ. Η εταιρεία πέραν από τις σημαντικές ταμειακές της ροές, διαθέτει ρευστότητα κοντά στο 1.5 δισ. ευρώ, τα οποία σε συνδυασμό με τους επικείμενους ευρωπαϊκούς πόρους (ιδιαίτερα χαμηλότοκα δάνεια από το Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -RRF, και τις σημαντικές επιδοτήσεις στην ευρωπαϊκή βιομηχανία αλουμινίου), δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ και να καρπωθεί άμεσα τα ασυνήθιστα υψηλά premium των επομένων ετών.

tags: