1. Home
  2. Νέα
  3. Schneider Electric: Προωθεί τη βιωσιμότητα των Data Center με τις καινοτόμες λύσεις κλιματισμού της Uniflair
Schneider Electric: Προωθεί τη βιωσιμότητα των Data Center με τις καινοτόμες λύσεις κλιματισμού της Uniflair

Schneider Electric: Προωθεί τη βιωσιμότητα των Data Center με τις καινοτόμες λύσεις κλιματισμού της Uniflair

0

Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε σήμερα τη νέα σειρά ψυκτών Uniflair™Chillers με inverter screw compressors για μεγάλα data centers, οι οποίοι παρέχουν αποδοτικότητα, ακρίβεια και δυνατότητα διαμόρφωσης, ώστε να μπορούν να προσαρμόζονται τόσο στις τρέχουσες, όσο και σε μελλοντικές προκλήσεις ψύξης των data center.

Οι αερόψυκτοι και free cooling ψύκτες μεγάλου μεγέθους παρέχουν αυξημένη ικανότητα ψύξης και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας για υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα σε όλες τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Οι ψύκτες Uniflair Chillers με crew compressors είναι ανάμεσα στις πρώτες λύσεις ψύξης που αξιοποίησαν φιλικότερα προς το περιβάλλον ψυκτικά μέσα (GWP).

«Ο πιο πρόσφατος αερόψυκτος ψύκτης νερού της Uniflair έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου με γνώμονα τη βιωσιμότητα και παρέχει στις επιχειρήσεις εξαιρετική ενεργειακή απόδοση και αξιοπιστία, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Συνδυάζοντας τη χρήση πράσινων ψυκτικών μέσων με τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, αυτή η λύση ψύξης τονίζει ακόμα περισσότερο την πλήρη αφοσίωση της Schneider Electric στην ανάπτυξη καινοτομιών με ουσιαστικό αντίκτυπο και στη βιωσιμότητα, ενώ ενδυναμώνει τους πελάτες μας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα προσαρμογής σε μελλοντικές προκλήσεις», δήλωσε ο Pankaj Pathak, Director Cooling, Secure Power της Schneider Electric.

Η καινοτομία ψύξης των data center προωθεί περαιτέρω τους στόχους της εταιρείας σχετικά με βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα

Η τελευταία σειρά ψυκτών της Schneider Electric, Uniflair Chillers 300-2200kW, εισάγει σημαντικές βελτιώσεις σε επίπεδο αποδόσεων και αξιοπιστίας στις λύσεις ψύξης για data centers, ενώ παράλληλα ενισχύει την υφιστάμενη πλατφόρμα της εταιρείας με νέα μεγέθη και πολλές διαθέσιμες επιλογές.

Οι ψύκτες Uniflair:

  • προσφέρουν αρθρωτή διαμόρφωση και συσκευάζονται ώστε να απλοποιούν και να  επιταχύνουν την εγκατάστασή τους
  • ενσωματώνουν ένα σύστημα free cooling  που αξιοποιεί τον περιβάλλοντα αέρα από το εξωτερικό του κτηρίου για την παροχή ψύξης, ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση ενέργειας, χωρίς να επηρεάζεται το μέγεθος της μονάδας.
  • ελαχιστοποιούν την ετήσια χρήση ενέργειας, βελτιώνοντας το συνολικό κόστος του προϊόντος καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του (TCO).
  • προσφέρουν ισχείς μεγαλύτερες των +2MW με υψηλή θερμοκρασία νερού, αυξάνοντας την ικανότητα ψύξης των μονάδων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ψύκτες Uniflair Chillers, τις νέες σειρές, τα νέα μοντέλα (XRAC / XRAF) και τις προδιαγραφές των προϊόντων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Προωθώντας τις δράσεις βιωσιμότητας με τη συμφωνία του iMason για το κλίμα

Εκτός από την προώθηση της βιωσιμότητας των data center μέσω της καινοτομίας, η Schneider Electric ενίσχυσε τη δέσμευσή της για συνεργασία στο ευρύτερο πλαίσιο του κλάδου, ως ιδρυτικό μέλος του συνασπισμού για τη συμφωνία Infrastructure Masons Climate. Η Infrastructure Masons (iMasons), μια μη-κερδοσκοπική επαγγελματική ένωση, έχει συγκροτήσει έναν ιστορικό συνεταιρισμό με στόχο τη μείωση του άνθρακα σε υλικά ψηφιακών υποδομών, προϊόντα και ενέργεια, με τη συμμετοχή περισσότερες από 50 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των AWS, Microsoft και Google. Σκοπός αυτής της συμφωνίας είναι να ορίσει ένα κοινό, παγκόσμιο πλαίσιο για τον υπολογισμό του αποτυπώματος άνθρακα των ψηφιακών υποδομών, ώστε να επηρεάσει τις αποφάσεις που λαμβάνονται από την αγορά, οδηγώντας τη βιομηχανία στην επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το όραμα της Schneider Electric για να φτάσουμε σε κόσμο με μηδενικές εκπομπές άνθρακα, κάντε κλικ εδώ.

Η Schneider Electric αναγνωρίστηκε ως η πλέον βιώσιμη εταιρεία παγκοσμίως το 2021 από τον δείκτη Corporate Knights Global 100 Index