1. Home
  2. Θέρμανση
  3. -
  4. κλιματισμός
  5. Σύσκεψη για τη λαθροϋλοτο​μία σε Ήπειρο&Δ.Μακεδονία
Σύσκεψη για τη λαθροϋλοτο​μία σε Ήπειρο&Δ.Μακεδονία

Σύσκεψη για τη λαθροϋλοτο​μία σε Ήπειρο&Δ.Μακεδονία

0

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που διοργανώνει η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασιλική Ευταξά στα Ιωάννινα με θέμα: «Λαθροϋλοτομία – Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.»


kaysoksylaΗ σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα (Αίθουσα Συσκέψεων, Β. Ηπείρου 20, 1ος όροφος) στις 12.00 παρουσία και του Ειδικού Γραμματέα Δασών του ΥΠΕΚΑ, Γεώργιου Αμοργιανιώτη.


Στόχος της σύσκεψης, που πραγματοποιείται με αφορμή σοβαρά περιστατικά λαθροϋλοτομίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι η ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων καθώς και ο καλύτερος συντονισμός τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Έχουν κληθεί να παραστούν ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι Βουλευτές Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι των ορεινών δήμων, οι στρατιωτικές, πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές των δύο Περιφερειών, υπηρεσιακοί παράγοντες των δασικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.


Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο ΥΠΕΚΑ δίνουμε έμφαση στην προστασία των δασών. Μέσα στο 2013 αυστηροποιήσαμε τις ποινές για τα αδικήματα της λαθροϋλοτομίας και αυξήσαμε τους ελέγχους. Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία των υπηρεσιών, η προσπάθεια αυτή έχει αποτελέσματα. Στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε πιο αποτελεσματικά για να αντιμετωπίσουμε οργανωμένες και επικίνδυνες συμπεριφορές που εκμεταλλεύονται τα δάση μας. Η Πολιτεία προασπίζει το δασικό μας πλούτο. Θα συνεχίσουμε και στο επόμενο διάστημα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ορεινών κυρίως περιοχών, για τους οποίους προβλέπουμε διάθεση καυσόξυλων σύμφωνα με τη νομοθεσία».