1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. Βενζινοπώλες: Τυχόν επίσπευση της αύξησης του ΕΦΚ θα φέρει νέα “λουκέτα”
Βενζινοπώλες: Τυχόν επίσπευση της αύξησης του ΕΦΚ θα φέρει νέα “λουκέτα”

Βενζινοπώλες: Τυχόν επίσπευση της αύξησης του ΕΦΚ θα φέρει νέα “λουκέτα”

0
gas station pumpsΤην αντίδραση των βενζινοπωλών προκάλεσε  δημοσίευση πληροφοριών ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει την επίσπευση της εφαρμογής των αυξήσεων στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης (ΕΦΚ) των καυσίμων κίνησης.
Ειδικότερα, με το ενδεχόμενο  η κυβέρνηση να εξετάζει, λόγω αδυναμίας είσπραξης φόρων από άλλες πηγές, το ενδεχόμενο οι νέοι ΕΦΚ να ισχύσουν από 15/10/2016, μαζί με την προβλεπόμενη αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, διατυπώνει την έντονη αντίδρασή της  η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ).
Στην ανακοίνωση διατυπώνεται η θέση ότι η αντίληψη ότι η αύξηση του ΕΦΚ θα φέρει έσοδα, είναι εντελώς λανθασμένη και έχει αποδειχτεί από το παρελθόν καθώς οι αυξήσεις φόρων χωρίς να φέρνουν νέα έσοδα προσθέτουν νέα χρέη, αλλά η εκλογίκευση τους.
Θέση της ΟΒΕ είναι να μην ισχύσει καμία αύξηση και να ανακληθούν όλες όσες προβλέπονται. Στις 15 Οκτωβρίου και πάλι οι καταναλωτές δεν θα έχουν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, πολύ δε περισσότερο καύσιμα κίνησης με νέους αυξημένους ειδικούς φόρους. Εκτός αυτού, θα οδηγήσει σε κλείσιμο νέα φουρνιά πρατηρίων, τα οποία θα περιέλθουν σε χέρια εταιρειών και ανεξέλεγκτων συμφερόντων.