1. Home
  2. Νέα
  3. Μάθαμε να ζούμε τη ζωή μας στο….. πράσινο στο EcoFest 2021
Μάθαμε να ζούμε τη ζωή μας στο….. πράσινο στο EcoFest 2021

Μάθαμε να ζούμε τη ζωή μας στο….. πράσινο στο EcoFest 2021

0

Οι πρώτες ημέρες του φετινού καλοκαιριού είχαν χρώμα… πράσινο. Το EcoFest 2021, που διεξήχθη στις 4, 5 και 6 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού του Δήμου Καλλιθέας, έβαλε δυναμικά στο προσκήνιο έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE), η Περιφέρεια Αττικής, και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας Αττικής, Νέα Μητροπολιτική Αττική, κάλεσαν τους πολίτες να «ζήσουν τη ζωή τους στο… πράσινο» κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν.

Η Πλατεία Νερού έγινε, για τρεις συνεχόμενες ημέρες, προορισμός για μικρούς και μεγάλους με πρωτότυπες δράσεις, workshops, παιχνίδια, μουσική και πολλές εκπλήξεις, με κοινό παρονομαστή την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση.

Η κορδέλα της Διοργάνωσης κόπηκε το πρωί της Παρασκευής από τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, ενώ παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Ζέτα Μακρή, ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Geoffrey Pyatt, και άλλα εξέχοντα πολιτικά πρόσωπα.

Με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους σε δράσεις ξεχώρισαν οι Πρεσβευτές του EcoFest, ο «Δράκος» του Ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης, η ιδρύτρια του Andydote Fashion Fair Αντιγόνη Βιντιάδη, ο CEO και ιδρυτής της νεοφυούς εταιρείας “PHEE” Σταύρος Τσομπανίδης, η αγαπημένη ηθοποιός Ντόρα Μακρυγιάννη και ο σεφ και επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην καμπάνια της Ε.Ε. “Taste the Ocean”, Γιώργος Τσούλης.

EcoFashion, EcoLiving, EcoMobility, EcoCooking, Recycling και EcoFun, ήταν οι θεματικές ενότητες των δράσεων που απολαύσαμε.

Γνωρίσαμε την ηθική μόδα με τη βοήθεια διάσημων σχεδιαστών και ειδικών, που μας έδειξαν πώς να χρησιμοποιούμε βιώσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά για να δημιουργήσουμε πανέμορφα ρούχα, που φτάσανε μέχρι και σε fashion show!

Μάθαμε, επίσης, για οικιακές λύσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, ύστερα από περιήγηση στο «έξυπνο», πράσινο σπίτι. Δεν έλειψαν όμως, και οι «πράσινες βόλτες» με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πατίνια, και ποδήλατα, τα οποία μας σύστησαν τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.

Αποκτήσαμε γνώσεις για το zero food waste, την έξυπνη διαλογή και διαχείριση τροφίμων, παρακολουθώντας cooking shows και workshops από γνωστούς chefs, προς όφελος της υγείας μας και του περιβάλλοντος. Επιπλέον, μάθαμε πώς να εφαρμόζουμε οικολογικές συνήθειες καθημερινά, ανακυκλώνοντας ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα, απορρίμματα και μπαταρίες. Τέλος, οι μικροί Ecoists ανέπτυξαν την οικολογική τους συνείδηση μέσα από εργαστήρια, παραστάσεις, quizzes και άλλες δραστηριότητες που θα τους μείνουν αξέχαστες.

O all-time classic Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο πολυτάλαντος Γιώργος Σαμπάνης και η εκρηκτική Josephine έδιναν τη μουσική νότα που έκλεινε την κάθε ημέρα του τριημέρου με live Unplugged Sessions από το Δρόμο 89.8.

 

tags: