1. Home
  2. Νέα
  3. Κίμων Λέφας (Thermovent Hellas): «Το βασικό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι πως προχωράμε πάντα με σταθερά βήματα προς νέες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας»
Κίμων Λέφας (Thermovent Hellas): «Το βασικό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι πως προχωράμε πάντα με σταθερά βήματα προς νέες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας»

Κίμων Λέφας (Thermovent Hellas): «Το βασικό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι πως προχωράμε πάντα με σταθερά βήματα προς νέες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας»

0

Συνέντευξη: Μαργαρίτα Ασημακοπούλου

Ο Κίμων Λέφας, Managing Director της THERMOVENT με τη δημοσιογράφο, Μαργαρίτα Ασημακοπούλου.

Συναντήσαμε στο γραφείο του τον κ. Κίμωνα Λέφα, Managing Director της Thermovent Hellas, της εταιρείας που κατέχει ηγετική θέση στο χώρο της θέρμανσης. Αφού μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ο κ. Λέφας σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης μάς μίλησε για τις υπηρεσίες της Thermovent αλλά και τα μελλοντικά της πλάνα.

 

  1. Κ. Λέφα, πείτε μας δυο λόγια για την πορεία της εταιρείας, η οποία μετρά ήδη 44 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η Thermovent Hellas A.E. ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα το 1978, µε αποκλειστικές αντιπροσωπεύσεις των µεγαλύτερων ευρωπαϊκών brands στον χώρο της ενέργειας. Με σταθερή πολιτική πωλήσεων, βασιζόµενη πάνω σε τρεις άξονες – αυτούς της χονδρικής πώλησης των εµπορευµάτων, της τεχνικής υποστήριξης και των ετοιµοπαράδοτων προϊόντων – συνεχίζει έως και σήµερα µε τη δεύτερη γενιά έχει πλέον αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας. Κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της θέρµανσης και του κλιµατισµού, πρωτοτυπεί εισάγοντας και προωθώντας νέα προϊόντα και προσφέρει  εξειδικευµένες λύσεις στον χώρο της ενέργειας, µέσα από συνεργασίες δεκαετιών που διατηρεί µε κορυφαία Ευρωπαϊκά εργοστάσια. Η εταιρεία προµηθεύει την ελληνική και κυπριακή αγορά µε ολοκληρωµένα και καινοτόµα συστήµατα θέρµανσης, ψύξης, εξαερισµού και εξοικονόµησης ενέργειας. Εκπροσωπεί για τις ίδιες αγορές τις αµιγώς Σουηδικές βιοµηχανίες BENTONE, CTC και ESBE, οι οποίες κατασκευάζουν καυστήρες πετρελαίου – αερίου, αντλίες θερµότητας και υδρονικούς αυτοµατισµούς αντίστοιχα, τους Σκανδιναβικούς οµίλους PURMO και DANFOSS, που παράγουν θερµαντικά σώµατα, ενδοδαπέδια θέρµανση και αυτοµατισµούς θέρµανσης, και τα Ιταλικά εργοστάσια BIASI και ΕΜΜΕΤΙ, µε λέβητες αερίου και αντλίες θερµότητας, fancoils και συστήµατα αερισµού αντίστοιχα. H Thermovent διατηρεί στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της σηµαντικά αποθέµατα ετοιµοπαράδοτων προϊόντων που αποτελούνται από ολοκληρωµένες σειρές, µε στόχο την άµεση εξυπηρέτηση του δικτύου των συνεργατών της. Βασική της υπηρεσία είναι η υποστήριξη του συνεργαζόµενου δικτύου λιανικής και των τεχνικών – µελετητικών εταιρειών µε σύγχρονη και άµεση ενηµέρωση για τις νέες τάσεις στον χώρο της ενέργειας, η εκπόνηση µελετών, παροχή συµβουλευτικής, εκπόνηση εκπαιδευτικών σεµιναρίων και τακτικών επισκέψεων στα εργοστάσια εξωτερικού, υπηρεσίες στις οποίες συµµετέχει µεγάλος αριθµός συνεργατών της. Αποτελεί ιδρυτικό µέλος της ΕΝΕΕΠΙΘΕ, της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρµανσης-Ενέργειας, ενεργό µέλος του Ελληνο-Σουηδικού Εµπορικού Επιµελητηρίου, ενώ έχει βραβευθεί ως µια από τις πιο ισχυρές επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς (ICAP Strongest Companies 2010), καθώς και ως SUPERBRAND το 2021-22. Παρά το γεγονός ότι η Thermovent δραστηριοποιείται σε έναν παραδοσιακό κλάδο, έχει επιλέξει να καινοτοµεί, παρέχοντας στους συνεργάτες της µία σειρά από ψηφιακά εργαλεία για τη διευκόλυνση της καθηµερινότητάς τους. Υπό αυτό το πρίσµα, το 2020 ανάπτυξε µία από τις πλέον καινοτόµες πλατφόρµες ηλεκτρονικών αγορών για B2B εξυπηρέτηση, η οποία έχει βραβευθεί από τα E-volution Awards.

 

  1. Στον χώρο σας βλέπουμε ότι ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο έντονος. Ποιο είναι το δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;

Το βασικό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι πως προχωράμε πάντα με σταθερά βήματα προς νέες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και τα προϊόντα μας κερδίζουν σύντομα την εμπιστοσύνη των συνεργατών μας. Βασικές μας αρχές είναι η άμεση τεχνική υποστήριξη, η συνέπεια στις παραδόσεις των εμπορευμάτων μας και γενικά η διατήρηση της  ποιότητα των συνεργασιών μας που τόσο δίνουμε έμφαση.

Οι λύσεις που δίνουμε καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες στον οικιακό βιομηχανικό και εμπορικό τομέα με προϊόντα που διαθέτουμε σε λέβητες πετρελαίου αερίου, φυσικό αέριο, αντλίες θερμότητας, θερμαντικά σώματα, ενδοδαπέδια θέρμανση, fan coils και όλο τον ενδιάμεσο αυτοματισμό που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου συστήματος θέρμανσης κλιματισμού.

  1. Πρόσφατα είδαμε ότι υλοποιήθηκαν κρατικά προγράμματα, όπως το «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή» που αφορούσε τη θέρμανση και τον κλιματισμό. Πιστεύετε ότι τέτοιες ενέργειες βοηθάνε γενικότερα τον κλάδο;

Τα κρατικά – κοινοτικά προγράμματα είναι πολύ χρήσιμα διότι βοηθούν στην ώθηση και κίνηση της οικονομίας. Ο τελικός καταναλωτής έχει κίνητρο αλλά και χρηματικό όφελος στην επένδυσή του ενώ προωθείται σημαντικά η εξοικονόμηση ενέργειας. Πιστεύω όμως πως τα προγράμματα όπως το ‘’Εξοικονομώ’’ θα μπορούσαν να είναι πιο προσιτά, ειδικά στο κομμάτι της αποπληρωμής τους από το κράτος προς τα καταστήματα ειδών θέρμανσης\κλιματισμού. Ίσως να ήταν επιπρόσθετη διευκόλυνση αν ο τελικός καταναλωτής μπορούσε να αποπληρώσει το υπόλοιπο της επένδυσης του με χαμηλότοκες δόσεις, κατά αυτό τον τρόπο η απήχηση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Κάθε νέο πρόγραμμα που έρχεται είναι καλύτερο από το προηγούμενο και αυτή η προσαρμογή είναι φυσικά θετική.

 

  1. Μιλήστε μας για τις συνεργασίες που έχετε αναπτύξει με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού. Πώς το πετύχατε αυτό;

Οι συνεργασίες αυτές χτίστηκαν σε σταθερές βάσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αυστηρής τήρησης των συμφωνηθέντων ορών  και διατηρήθηκαν μέσα από  τη συχνή επικοινωνία   και τις μακροχρόνιες διαaπροσωπικές σχέσεις που αποκτήθηκαν με βάση την από κοινού επίτευξη των στόχων. Σίγουρα μετράει και η φιλοσοφία που έχει η κάθε εταιρία στο εξωτερικό η οποία τις περισσότερες φορές ταυτίζεται με τη δική μας και αυτή έχει να κάνει με άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή όπως οι εργασιακές μας σχέσεις, η πραγματική άμεση εξυπηρέτηση στην παράδοση προϊόντων αλλά και η άμεση τεχνική\μηχανολογική εξυπηρέτηση, ο σεβασμός γενικά στον συνάνθρωπο και στον συνεργάτη μας.

 

  1. Ποια είναι τα πλάνα και οι στόχοι σας για τα επόμενα χρόνια;

Τα μελλοντικά μας πλάνα είναι να διατηρήσουμε τη δομή και την ποιότητα μας και να στοχεύσουμε στην εξεύρεση νέων προϊόντων και λύσεων,  σε νέες συνεργασίες και προμηθευτές, σε συνεχή ενημέρωση και επέκταση του πελατολογίου σε Ελλάδα και εξωτερικό,  με άξονα την εξοικονόμησης ενέργειας. Όλα αυτά φυσικά με την προϋπόθεση της επαύξησης του προσωπικού με νέους εργαζόμενους που θα ενσωματωθούν στο άριστο και δυναμικό κλίμα που υπάρχει ήδη στην εταιρία.

 

Who is Who

Ο Κίμων Λέφας είναι o Managing Director της THERMOVENT. Είναι Ελληνο-Σουηδός και γεννήθηκε το 1983, παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών και σπούδασε Marketing Management στο Middlesex University του Λονδίνου. Λάτρης των υπαίθριων σπορ σε εβδομαδιαία βάση και των ταξιδιών. Είναι συνιδιοκτήτης της Thermovent Hellas SA, στην οποία ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο τμήμα πωλήσεων. Το 2018 ανέλαβε καθήκοντα Εμπορικού Διευθυντή. Είναι ενεργό μέλος στο Ελληνο-Σουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο (HSCC), στο CEO CLUBS Greece και στο Δ.Σ της  Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης (ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.ΘΕ).