1. Home
  2. Το
  3. πρωτοσέλιδο
  4. Λογαριασμοί ρεύματος: Έρχονται αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια
Λογαριασμοί ρεύματος: Έρχονται αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια

Λογαριασμοί ρεύματος: Έρχονται αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια

0

Αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια ρεύματος του μηνός Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι πάροχοι με τις ανταγωνιστικές χρεώσεις να είναι υψηλότερες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα έως και 88%!

Η πλειονότητα των προμηθευτών κινείται με αυξήσεις από 10% έως και 40%. Ποσοστά τα οποία προκύπτουν συγκρίνοντας τις καθαρές τιμές, δηλαδή χωρίς τις επιδοτήσεις.

Τα αίτια της αύξηση στα τιμολόγια

Οι μεγάλες ανατιμήσεις στα τιμολόγια ρεύματος έχουν να κάνουν με το κλίμα αβεβαιότητας που έχει προκληθεί στις ευρωπαϊκές αγορές τόσο από την πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή όσο και από την δολιοφθορά στον αγωγό αερίου της Βαλτικής.

Το αποτέλεσμα ήταν να ανέβει η τιμή του φυσικού αερίου TTF κατά 40% στο διάστημα των προηγούμενων 15 ημερών.

Σημειώνεται ότι ανάλογη ανοδική τροχιά πήρε και η τιμή της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος να προσχωρήσουν σε μεγάλες αυξήσεις.

Επιδοτήσεις

Μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να ανακοινώσει και τις επιδοτήσεις των οικιακών λογαριασμών ρεύματος.

Αυτές εκτιμάται ότι θα κινηθούν σε υψηλότερα από κάθε άλλη φορά, τους τελευταίους μήνες, επίπεδα προκειμένου να ψαλιδιστούν οι μεγάλες αυξήσεις.